Для християн 2022-й, а для слов’ян ще й 7530 від Створення Миру

Створення Миру
Главная » База знаний » Для християн 2022-й, а для слов’ян ще й 7530 від Створення Миру

Рік, що настав, — рік 2022-річчя від дня народження Ісуса Христа. Задовго до Різдва Христового древні слов’яни мали свої календарі. Найвідоміший із них — календар з вирахуванням років від Створення Миру у Зоряному храмі.

Багато хто помилково вважає, що це — міфологічний календар, що бере початок зі створення світу Богом, тобто створення всього живого на планеті. Насправді ж це літочислення започаткували конкретні події мирського життя. Створення миру в Зоряному храмі — це завершення тривалої війни та укладення мирного договору між древніми слов’янами та древніми китайцями, символом останніх є дракон. Сталося це 7530 років тому, подія була дуже значущою для слов’ян, тож і поклала початок літочисленню. Багато істориків пов’язують із цією подією будівництво Великої китайської стіни, якою пройшов кордон між землями, котрі уклали мир народів.

Що ж до Зоряного храму, то це не якась міфічна культова споруда. Так у давнину називали «парад планет», що вервечкою простягнувся на небосхилі та, на думку учених, збігся з датою укладення миру слов’ян з китайцями. Через століття ця подія знайшла відображення у християнських гравюрах.

У давнину календар від Створення Миру став приводом для чвар. Одні літописці Київської Русі вважали датою Створення Миру початок язичницького слов’янського нового року — день весняного рівнодення, 21 березня, інші наслідували старий римський календар з новим роком з 1 березня. Греки ж були переконані, що Створення Миру випало на день осіннього рівнодення — 22 вересня.

20 грудня 7208 Петро I видав указ про початок року з 1 січня і введення в Юліанського календаря з літочисленням від Різдва Христового, тим самим заховавши 5508 років слов’янського літочислення. В указі йшлося про те, що після 31 грудня 7208 настане 1 січня 1700 «від Різдва Господа Бога і спасу нашого Ісуса Христа».

Створення Миру після війни слов’ян з китайцями було задовго до Різдва Христового, але легенди про ті події, що передавались із вуст в уста, знайшли відображення у багатьох набагато пізніших оповідях різних країн і народів. Зокрема й релігійних. Наприклад на православних іконах зображений Георгій Змієборець, іменований за старих часів Єгорієм Хоробрим, на переважній більшості ікон вражає списом не змія, а символ Китаю — дракона.

Але повернемося до Нового 7530 від Створення Миру, який настав у день весняного рівнодення 21 березня. Раніше це було язичницьке свято Комоїдиця. Цього дня пекли млинці на всю сім’ю та родину. Млинці уособлювали сонце, прихід весни і тепло, що наближається. Перший млинець подавали ведмедеві, якого шанували як царя лісу і намагалися задобрити. Комоїдиця — це прообраз нинішньої Масляної.

Християнський Новий рік настав 1 січня, китайський рік Тигра — 1 лютого. Але для тих, хто вважає себе нащадками давніх слов’ян, 21 березня почалося літо Золоторогого Тура. Прототипом Золоторогого Тура є бик — тварина, у характері якої переплетені стійкість, впертість, надійність і терплячість, запальність та схильність до спалахів люті. Слов’яни шанували його за силу та витривалість, й ототожнювали з богом Велесом.

Золоторогий Тур готовий підтримати активних людей, котрі йдуть до своєї мети, котрі готові боротися з труднощами. На цьому шляху він лише допомагатиме. Золоторогому Туру імпонують спокій, розважливість, працьовитість, вміння стримувати емоції та пориви. Цього року обов’язково потрібно дотримуватися режиму праці та відпочинку у всьому, перевтома може позначитися на здоров’ї. Для Бика важливі сімейні узи, затишок та достаток у будинку.

За матеріалами Інтернет

Поделиться информацией в соцсетях и мессенджерах:

Похожие статьи

Оставьте комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

В нашем магазине:

Прокрутить вверх

Вход на сайт