Про органічний форум

земля народна
Главная » Новости » Про органічний форум

Цікавий, змістовний та інформативний форум влаштували організатори Клубу Органічного Землеробства. Доповідачі поділилися унікальною інформацією, досвідом, за це щира вдячність від себе, працівника на Землі народній. Шкода лише, що з назвою організатори дещо прогадали, та це, надіюсь, під час форуму чи й після, вони самі зрозуміли. Не Земля була головним героєм форуму, а просування ідей власного бізнесу, а Земля вже потім, як інструмент досягнення власних цілей.

Щось пробував по темі виступити Іван Решта, але, що може людина, в якої основне ремесло гончарство, розповісти про Землю чи народ, який на ній працює? Незнання Іваном історії народу, серед якого живе, трактування нав’язаного розуміння колишнім Союзом викривленого бідного способу життя селян в дожовтневий час, сліпим повторенням і возвеличенням Жовтневого перевороту, як Великої Жовтневої революції, аналіз сучасного життя селянина на основі одного прикладу – все це викривлює, як історію народу, так і сучасне життя. Але ж це не просто людина з народу, рядовий будівник Нової цивілізації, це голова громадської організації, секретар партії…

Земля народна дійсно волає про порятунок, про повернення до неї лицем, як до Живої. По всій Україні спостерігається жорстоке, понад норму розорення ґрунтів, порушення всіх допустимих норм обмежень водоохоронних зон, розорення схилів, що являється грубим порушенням підписаної Концепції збалансованого розвитку агроекосистем в Україні на період до 2025 року, як наслідок замулення останніх джерел та русл малих річок, загортання самих русл річок і перетворення їх в поля, розкорчування тих же крутосхилів і розоренням їх, порушуються всі санітарні норми… Перелік небаченого свавілля і беззаконня в Україні можна продовжувати до безкінечності. Гарні гасла, програми приймати і проголошувати можна, але реальні справи говорять самі за себе, все решта красиві розмови і танці по колу.

Сьогодні озера потрібно рятувати, але, якщо не врятуємо останні джерела, то звідки озера будуть братися? Може пора б дорослішати Клубу Органічного Землеробства? Все-таки повноліття в людських вимірах відбулося, дев’ятнадцятий рік існуєте! Ви виникли з книг Мегре, вас би мало об’єднати чи сформувати коло підприємців з чистими помислами, що пропонувала Анастасія. Про які чисті помисли можна говорити у Вусика Володимира Григоровича? Пан Вусик з 1998 року створив за його ж словами пів гектару саду, умовно приєднав ще гектар сусідського саду і назвав це екосадом, мріє створити сотні гектар… Мрійників багато, але реальні справи можуть братися за приклад, а не мрії і красномовство. Небажання поділитися рецептом дитячого пюре, бо колись це має стати основою серйозного бізнесу – це чисті помисли?!

Може хтось із вас скаже, що підняті мною питання, це справа екологів? Приспані сьогодні екологи і осліплені! Чим чи ким? Вам із столиці може видніше. Тому, будь ласка, якщо називаєте форум «Земля народна», то про це й пробуйте говорити, запрошувати учасників, доповідачів по темі, їх могло бути не двадцять три, а три чи більше, але по темі, по суті. Ви дев’ятнадцятий рік крутитеся навколо дачників, рух яких на нинішній день пригасає через комплекс певних чинників, не впливав і не впливає суттєво на довкілля, лише маленькими осередками, ще ви намагаєтеся, і це в вас виходить, забезпечити міського жителя чистими продуктами, цікавою інформацією і т. і. Чи не пора вже виходити на більш серйозний рівень? Як? Досягнувши чистих помислів! А не очікуванням над високих цін на міндобрива та іншу хімію.

Вячеслав Громенко,
відгук з Facebook

Поделиться информацией в соцсетях и мессенджерах:

Похожие статьи

Оставьте комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

В нашем магазине:

Прокрутить вверх

Вход на сайт