Садівниче товариство «Мрія»

"Мрія"
Главная » База знаний » Образ жизни » Здоровье » Садівниче товариство “Мрія”

На схилі похилого пагорбу, чиє підніжжя омивається стародавньою річкою Гола Долина, там, за смугою акацієвої посадки красується зелений масив кучерявого яблуневого саду, що належить садівничому товариству «Мрія». Колись тут містяни будували садові будиночки, приїжджали літом «на дачу», мріяли про затишну старість та висаджували біля вікон улюблені сорти яблунь, вишень та інших садових дерев. Але почались зміни, радянська імперія рухнула, а люди, залишившись без направляючої руки «партії та уряду», не змогли домовитися, щоб разом пережити лихі часи зміни еволюційних епох. Сади занепали, садові будинки були пограбовані та розібрані на цеглу. Чисельність членів товариства дійшла до неповного десятка. Розійшлися вони по своїх квартирах і містах, сумуючи вечорами про не здійснену мрію про сімейний садочок та ситий погрібок взимку з нього.

Та одного разу до цих людей прийшла ідея — дати нове життя їхньому товариству, з новим змістом, сенсом та новими правилами. Адже у них була земля, сорок шість гектар чорної родючої землі, переданої товариству в постійне користування ще в далекому 1990 році.

Навесні 2017 року члени товариства зібралися та прийняли рішення об’єднати всі 610 ділянок в єдиний садовий масив, внесли зміни до свого Статуту та започаткували на цій території пермакультурний сад.

"Мрія"

З вирощених без використання хімікатів фруктів та ягід стали виробляти смачний та корисний сік в асортименті: яблучний, яблучно-вишневий, яблучно-виноградний, яблучно-смородиновий та яблучно-сливовий. Також наша гордість, що користується особливим попитом, — це натуральний яблучний оцет, виготовлений по двостадійній технології .

Також ми почали випускати натуральне рідке мило, зварене з соняшникової, лляної, конопляної олії та гліцерину, без додавання синтетичних компонентів. Лінійка представлена наступними ароматами: «Адамівка фірмове», «Чебрець», «Хвойний аромат»,
«Апельсинове», «Мило для миття фруктів» та «Дігтярне». Серед них виділяється мило для миття фруктів, оскільки фрукти і овочі, що лежать в супермаркетах, відмити від пестицидів та воску простою водою неможливо, та виготовлене с високоякісного дьогтю мило дігтярне.

Членом товариства може бути будь-яка людина, що проживає в Україні, або за її межами. Достатньо сплатити вступний внесок, що дорівнює одному світовому дню роботи в саду, та щорічно сплачувати членський внесок, якого вистачило б на опіку за одним дорослим деревом яблунею, проекція крони на землю якої складає 21 м2. Таким чином, кожен член товариства бере на себе відповідальність опікуватися хоча б одним деревом. У садівничого товариства є відкритий онлайн-реєстр пайовиків саду. На сплачені членські внески місцеві члени товариства піклуються про ваші дерева, а п’ята частина врожаю щорічно відправляється учасникам в вигляді пайової частки в натуральній чи грошовій формі, пропорційно їх внескам.

ПРОЕКТ «АДАМІВКА»

Проект «Адамівка», до якого долучились члени садівничого товариства «Мрія» — це спроба реалізації земного райського саду через спільну діяльність людей з метою свідомого землекористування, завдяки якому люди та навколишнє середовище співіснують на засадах довгострокового сталого господарства. Якщо ви маєте бажання інвестувати у вилучення вуглецю з атмосфери землі (посадити дерево), становіться нашими постійними членами, щоб разом долучитися до вирощування ботанічних культур, вуглець біомаси яких буде використовуватись для виготовлення екологічних продуктів, безпечної їжі, палива, енергії та натуральних добрив на їх основі. Таким чином, вуглець, що міститься в молекулі вуглекислого газу (СО2), який впливає на глобальне потепління, припиняє свій кругообіг, а наші садівники допомагають планеті видалити зайвий вуглець з її атмосфери, та ще й мають на цьому неабиякий зиск.

Якщо подивитися на сад з неба, то він виглядає як велика сонячна батарея, яка працює на основі біологічного фотосинтезу. У неї вже є ідеальний природний нахил до літнього сонячного освітлення, а близькість поверхневих джерел води робить цю ділянку землі придатною для сталого промислового зеленого господарства. Вода є необхідним компонентом процесу фотосинтезу, в результаті якого від її молекули та молекули вуглекислого газу відщеплюється кисень (О2), що наповнює наші легені свіжим повітрям. А водень з молекули води (Н2О) зв’язується біомасою саду з вуглецем, що міститься в вуглекислому газі, при цьому біохімічному процесі синтезуються прості вуглеводи, з яких формуються стінки клітин дерев, садових рослин та плодів. Плоди та біомаса саду після щорічного збору переробляється в потрібні речі, екологічні продукти, безпечну їжу, паливо, енергію, натуральні добрива та штучну плодючу землю терра-прета.

В першу чергу, проект розрахований на людей, які усвідомлюють свою природу, мають уявлення про можливі наслідки людської поведінки по відношенню до свого тіла та навколишнього середовища взагалі. Наші інвестори — це люди, що дбайливо ставляться до наданого їм біологічного ресурсу.

Також опосередкованими інвесторами СТ «Мрія» є люди, що користуються результатами нашої праці та споживають наші продукти, послуги чи товари. Купуючи нашу продукцію, ви інвестуєте в екологічну модель співіснування с довкіллям.

Телефони для зв’язку:
оптова та роздрібна торгівля:
+38(067)157-30-07, +38(050)135-20-45 (Viber, Tеlеgrам),
— виробництво, членство та інвестування: +38(050)534-28-45,
сайт: https://adamivka.wixsite.com/mria
група в Фейсбук: Садівниче товариство «Мрія»

Поделиться информацией в соцсетях и мессенджерах:

Похожие статьи

Оставьте комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

В нашем магазине:

Прокрутить вверх

Вход на сайт