cktgf писав: Я виступлю таким собі альтруістом.
Ваші почуття мені близькі. Навіть просто нехижацьке спілкування із землею дуже допомагає здоров'ю, особливо моральному.
Посаджу гарбузи і по ним жито. І до осені. І увас такі очі

? і я такого не пробував.
Якщо Ви про наступний сезон

, то гарбузи дуже вимогливі до родючості, на малородючому ґрунті вони нагадуватимуть хирляві жовтолисті огірочки, якщо взагалі виростуть. У мене жито, навесні посіяне, зійшло рідко і якось негарно лисувато кущилось, хоча засівалось густо, разом з фацелією. От, фацелія добре ростиме на бідному ґрунті, тільки її загорнути треба, вона на світлі не сходить. Дасть калій і фосфор, зрізана до цвітіння, ще й азот, нарощує непогану вегетативну масу, а якщо лишити квітнути, то будете півтора місяці ніжними пахощами насолоджуватись і на джмеликів найрізноманітніших роздивлятися. Вона належить до родини, до якої культурні овочі не належать, тобто перерве ланцюг хвороб. Непогано на бідних азотом ґрунтах росте гречка, тільки, знов, треба верхній шар розпушити добре, загорнути як слід, щоб мала досить вологи, після неї земля - буквально пухова, бур'яни їй шкодять тільки на ранніх етапах вегетації. Але ж після неї ніщо не росте

Потрібно буде чимось зверху ще мульчувати опісля. Якщо сіяти гречку у сумішці, то все одразу, тобто до неї нічого потім не підсієш. Ну і теплолюбна вона. Поекспериментуйте. Мені дуже сподобалось, як топінамбур ґрунт структурує, буквально пористий шоколад. Я вибирала торік просто руками, вилами тільки перевіряла, чи не залишила чого в землі. Садила просто під сапу, навесні ґрунт ще твердий, а восени -- просто казка. Триметрові пагони, я їх укладала у міжряддя, компактно так, а можна укласти на діляночку суцільно, залишивши до повного розкладання ( а це сезонів 2-3), ділянка очиститься, насититься. Подумайте, спробуйте.