Пропустить

Як кропива допомогла мені отримати врожай

Питание растений, обработка земли, удобрения, сидераты, биодинамика, ЭМ-технология, вермикультура

Як кропива допомогла мені отримати врожай

Сообщение NodvardPrime » 18 май 2020, 12:56

Коли трапляється якась подія, що знищує врожай, завжди виникає питання : "Що робити?". В цьому році 12 травня після спеки +27С різко знизилася температура. Випав сніх у Німеччині, Польщі, Білорусі, в західних областях України. Температура вночі впала до -2-4С. Картопля, помідори, які були незахищені, померзли. Отже, питання "Що робити?" знову на часі. Я поділюся своїм досвідом відновлення рослин, який дав мені змогу отримати врожай.
Минулого року на час висадки моя розсада помідорів була маленькою, сантиметрів 7 - 10. На жаль, мої помідори зразу ж стали здобиччю колорадських жуків. Розсада була з'їдена за одну ніч ущент. Я розглядала багато способів відновити нормальний розвиток рослин - і підживлення мінеральними елементами, і препарати із вмістом гумусу, і біодинамічні методи. В результаті вибрала для себе біодинамічний препарат з кропиви. Готується він дуже просто:
1. Потрібно взяти кропиву, бажано молоду. Можна брати і таку, яка квітне, але на якій ще не зав'язалися плоди.
2. Покласти в ємність. Кропива має займати приблизно 1/3 посудини.
3. Залити холодною водою до краю ємності
4. Ємність прикрити тканиною, щоб вода сильно не випаровувалась
5. Час від часу перемішувати
6. Препарат буде готовий, коли кропива почне розкладатися, а у розчина з'явиться запах коров'ячого гною.

Процес розкладання кропиви залежить від температури навколишнього середовища. Чим вище температура, тим швидше вона перебродить. В середньому процес займає від 3-х днів до тижня.Переброджену кропиву можна використовувати як для поливу, так і для обприскування по листу. Спочатку робимо розчин. Для цього потрібну кількість кропиви розводимо у воді. Потім активуємо цей розчин 15 хвилин за допомогою перемішування.

Як правильно перемішувати розчини дивіться тут: [url] https://www.youtube.com/watch?v=8elUEflnNGY
[/url]
Кропива дуже сильна субстанція росту. Вона дозволяє пошкодженим рослинам швидко відновитися і продовжити нормальний період вегетації. Але використовувати розчини з кропиви можна не більше 3-х разів за сезон. Бо через велику силу росту у рослин можуть спотворюватися чи взагалі не зав'язуватися плоди.
Для відновлення своїх помідорів я використовувала обприскування збродженою кропивою.

Весь процес відновлення від самого початку та до отримання врожаю можете побачити у цьому відео : [url] https://www.youtube.com/watch?v=qILjxGDK81M
[/url]
Дуже гарний результат дає кропива при підживленні картоплі. Якщо картопля підмерзла, обприскайте її активованим розчином перебродженої кропиви 3 рази з інтервалом 1 тиждень, бажано в день кореня. Якщо ж ваша картопля уникла заморозків, обприскайте її кропивою, коли її висота буде приблизно 20 см. Картопля дуже любить таке підживлення.
Розчином з кропиви можна відновлювати будь-які рослини. Крім картоплі та помідорів на таке підживлення добре реагує перець, огірки, кабачки, капуста. А якщо ви цей розчин активуєте за допомогою 15-хвилинного перемішування, то дуже швидко зможете відновити свої рослини та отримати гарний врожай.

Таблицю використання розчину з кропиви та дози дивіться тут : [url]https://docs.google.com/spreadsheets/d/1n9Yjr1TDxMTZipKSJSvXrRWK4I6IpFC6Zur-F32udgU/edit?usp=sharing[/url]
NodvardPrime
 
Сообщения: 10
Зарегистрирован: 16 дек 2019, 18:50

Вернуться в Плодородие почвы



Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 2